Handboll

Blogg: LUGI:s fina start och allt snabbare handboll

LUGI står på två raka segrar i inledningen av Handbollsligan.
Att jämföra med sex raka förluster förra säsongen.
Årets version av LUGI är i fas betydligt tidigare. Mycket på grund av att man sluppit en massa skador. Tills ikväll åtminstone, då Theo Übelacker fick en skottarm i nyllet och såg ut att kliva av “hjärnskakningsgroggy”.

39-30 mot ett dåligt Redbergslid följdes nu upp med 36-33 mot ett bra GUIF.
Det är kul att se LUGI spela handboll. Om man gillar den snabba handbollen. Det trycks på allt, även med två bollars ledning med mindre än fem minuter kvar.Personligen kan jag tycka att handbollen med “springa på allt-syndromet” förändras lite för mycket för min smak.

Det uppställda spelet och det smaskiga skyttet byts bort mot genombrott i andrafas. Men det är kanske bara en naturlig evolution av sporten. Det finns alltid en massa konservativa trötta gubbar som tycker att allt var bättre förr och när man passerat 40-årskrisen så kommer man på sig själv att tycka så allt oftare.
Tro mig, kära juniorer.
Eller är det bara jag som kan sakna en grisig och slö 21-21 match som sakta slingrar sig fram med tvåminutersanfall?
Det är nog bara jag…

39 mål ena matchen och 36 mål den andra. Fyra poäng som seglats hem väldigt tryggt och efter mötet mot Hallby som de också är favoriter till att ta hem ska det bli intressant att få ordentlig syn på det här LUGI-laget den 1 oktober. Då kommer IFK Skövde på besök.

Ikväll lirades det förresten i Idrottshallen. Precis som damerna kommer att göra på torsdag i derbyt mot H65. Det är för djäkla härligt att få den där hallupplevelsen när det annars är arenatänk som gäller. Det för folk närmre på något sätt.

Avslutningsvis, på tal om LUGI, så var det några somrar sedan som folk väste i örat på mig på Åhus Beach. “Den där Månsson-grabben har någonting extra…”
Jag trodde de menade Albert, som sätter tänderna i Handbollsligan på allvar med sitt OV Helsingborg. Och det hade ju varit rätt. Men de menade lillebror Axel.

Och de hade rätt…

***

OV Helsingborg kunde inte följa upp sin skrällseger i premiären, borta mot Alingsås. Torsk mot Önnered i en match jag kan tycka att de sålde sig lite för billigt i.

Trots att de saknade tre viktiga pjäser i form av Erik Westergren Malmberg, Miguel Mbumba och Felix Spross dansade de jämnt med det uppskrutna Göteborgarna, som torskade sin premiär mot Aranäs. När laget i slutminuterna var på väg att komma ikapp saknade de kylan de visade i Alingsås, kastade bort bollar och agerade taktiskt… inte optimalt.

Senast de var uppe i Handbollsligan radade de många hedersamma förluster efter varandra och idag fick de just en hedersam förlust. Men jag kan ändå tycka att det var en okej förlust. En som ingår i den stora höstbudgeten.

Aranäs hemma är en annan sak. Det är en “viktigare” match. För det handlar som bekant inte bara vilka man tar poäng av – utan även vilka man förlorar dem till.

Efter att ha sett Redbergslid i EN match är jag, idag åtminstone, rätt övertygad om att vi har en rätt stor jumbofavorit. RIK kommer inte att vara favoriter i många matcher denna säsong, om ens någon, och behöver få en ordentlig utväxling på sin trupp om klassikerklubben inte ska åka ur.

Bortamatch mot Ystads IF imorgon onsdag. Brrr…

***

På tal om Önnered.

Målvaktstränare där är monsieur Dan Beutler. Han har inte bara seglat in i landslagets målvaktssatsning som tränare där (U21-satsningen), utan är även en del av Önnereds tydliga satsning på att utveckla klubbens målvakter.

Framförallt ska det bli intressant att följa Jenny Sandgren i Önnereds SHE-lag. Får hon vara skadefri kan det vara ligans bästa målvakt.

Jo, det kan hon väl vara?

***

Och på tal om SHE. Även där verkar vi ha en tydlig degraderinsgfavorit. BK Heid. De har dansat på linan rätt länge nu, men i år ser det darrigare ut än på länge.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close