Handboll

RIK överkört i premiären

LUGI säkrade sina två första poäng i Handbollsligan borta mot Redbergslid.
I en sällsynt anfallsglad match blev differensen tio bollar: 29-39.

LUGI-maskineriet ska kanske inte bedömas efter en storseger mot ett tippat jumbolag, för Redbergslid ser ut att bli svagare för varje säsong som går.
Men nog fanns det både tyngd, stabilitet, fart och finess när LUGI efter att ha hamnat i tvåbollarsunderläge inledningsvis sakta men säkert tog sig ikapp och förbi.

Det sägs att om man är det sämsta laget på banan, eller tror sig vara det, så ska man ha så få anfall som möjligt i matchen. Då ökar chansen att kunna slå oddsen.
Så tycktes man dock inte resonera hos de vita eleganterna. Dagens handboll må vara skapt för att gå snabbt, men många gånger gick den ur ett 031-perspektiv för snabbt. RIK tryckte på allt, avslutade konsekvent anfallen tidigt, men var inte redo för rekylen.
Det blev en matchbild som passade LUGI – och som Lundensarna tacksamt utnyttjade.
8-8 blev till 8-12 efter en knapp kvart och det greppet släpptes aldrig. Fem minuter in i andra halvlek stod det 17-23 på tavlan och redan då kändes det avgjort.
Fredrik Olssons bössa var laddad, Axel Andersson handled var smord, Theo Übelackers krut var torrare än en Kålle & Ada-vits och i holken var Victor Hedberg pålitlig som stum nunna.
Dessutom såg Axel Månsson till att familjetraditionen att vinna premiärmatcher denna säsong bibehölls. Pappa Ola Månsson har ju två raka segrar med H65 Höör, storebror Albert Månsson vann med sitt OV Helsingborg mot Alingsås – och Axel svarade för fyra kassar i sin första Handbollsligamatch.

Victor Hedberg till C More:
– I början var det lite upp och ner, men ju längre matchen gick desto stabilare blev det. Tempot lugnade ner sig efterhand.
Tio måls seger i premiären var väl en fin start?
– Det är såklart jättebra. Vi har haft en jättebra försäsong och det ser bra ut på träningarna, sa Hedberg.
Som var som en flaska renat – 40-procentig.
– Mycket handlar om samarbetet med försvaret. De hängde inte med när tempot var väldigt högt i början, men sedan blev det bättre.

Nacor Medina i RIK deppade i sin återkomst.
– Det är svårt att vinna matcher när man släpper in 39 mål… Vi gör annars en bra första halvlek även om vi inte hängde med bakåt riktigt. I andra halvlek var det inte alls bra.
– Jag tror det var en tillfällighet. Det har sett bra ut på träningar och under försäsongen, då har det inte sett ut som det gjorde idag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close