Fotboll

Jermejeff prisad – igen

BK Häckens målkung Alexander Jeremejeff är Månadens spelare i Allsvenskan samtidigt som Skövdeanfallaren Jack Cooper Love utses till Månadens spelare i Superettan. Båda får utmärkelsen för andra gången i år.

Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset till varje vinnare är 10 000 kronor från Unibet, att skänka till ett av klubbens samhällsengagemang. Vinnarna utses genom att en jury varje månad röstar fram tre finalister. Därefter får supportrar rösta fram vilken av dessa de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar och supportrarnas röster för en tredjedel, och en vinnare utses.

ALLSVENSKAN

Månadens spelare är Alexander Jeremejeff, BK Häcken
Motivering: Efter en vår som bestod av mål, mål och ytterligare mål inledde Alexander Jeremejeff höstsäsongen med att sätta ytterligare åtta baljor på sex matcher. Skytteligaledaren är Månadens Spelare i juli.

Det här är andra gången i år som Alexander Jeremejeff utses till Månadens Spelare. Anfallaren vann också i maj. I juli var han nominerad tillsammans med Marcus Antonsson och Isak Hien.

Månadens tränare är Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand, Djurgårdens IF
Motivering: Med fem raka segrar och 15-3 i målskillnad gick Djurgården genom juli med full pott. Lagets tränarduo belönas med priset som Månadens tränare.

Djurgårdens tränarduo var nominerade tillsammans med Per-Mathias Høgmo och Andreas Brännström.

Juryn: De 16 lagens tränare och lagkaptener, Irma Helin Zibanejad (discovery+), Jens Fjällström (discovery+), Petra Svensson (discovery+), Alexander Axén (discovery+), Daniel Kristoffersson (Sportbladet), Per Bohman (Sportbladet), Petra Thorén (Sportbladet), Anel Avdic (Sportexpressen), Therese Strömberg (Sportexpressen), Noa Bachner(Sportexpressen), Daniel Nannskog (SVT Sport), Olof Lundh (TV4), Martin Petersson (Fotbollskanalen), Richard Henriksson (Radiosporten), Johan Esk (DN), Patrick Ekwall(FotbollDirekt), Henrik Hultqvist (Värnamo Nyheter), Henrik Skiöld (TT), Oskar Pålsson(Borås Tidning), Lasse Hansson (Barometern), Christer Gustafsson (Norrköpings Tidningar), Max Wiman (Sydsvenskan), Aldijana Talic (Svenska Fans), Daniel Meisels (UNT), Karl Andersson (Hallands-Nyheter), Robert Laul (GP), Markus Wulcan (GT), Lukas Sahlin(Sundsvalls Tidning), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Jerry Nilsson (Blekinge Läns Tidning), Anders Bengtsson (Fotbollsmagasinet Offside), Fredrik Narvelid (Karlskoga Tidning), Marcus Birro (Studio Allsvenskan), Oskar Månsson (Fotboll Sthlm), Svante Samuelsson (SEF), Viktor Tjernström (Unibet)

SUPERETTAN

Månadens spelare är Jack Cooper Love, Skövde AIK
Motivering: Med sex mål på sex matcher efter sommaruppehållet visade Jack Cooper Love att han och Skövde AIK menar allvar i Superettan.

Cooper Love var nominerad tillsammans med HBK-duon Joseph Baffo och Alexander Johansson.

Månadens tränare är Magnus Haglund, Halmstad BK
Även serieledande HBK:s tränare Magnus Haglund plockar hem priset som Månadens tränare i Superettan för andra gången i år.

Motivering: Med fyra segrar och ett ryck i tabelltoppen plockar Magnus Haglund hem priset som Månadens Tränare i juli.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close