Fotboll

Dahlberg tillbaka i IFK Göteborg

Ryktet är nu bekräftat.
Pontus Dahlberg är klar för IFK Göteborg.
– Det känns som helt rätt steg för mig att ta, säger 23-åringen.

Pontus Dahlberg har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra och ett halvt år framåt – till och med 2026.
– Det säger mycket. Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hemma på riktigt, säger Pontus själv.
– Pontus har gjort det väldigt tydligt för oss att det är till just IFK Göteborg han vill. Vi får hem en ambitiös, målinriktad och hungrig målvakt. Pontus starka koppling till Blåvitt gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet. På många sätt är det en unik värvning, att få hem en spetsspelare i hans ålder, säger chefstränare Mikael Stahre.
Pontus avtal med Watford FC avslutades denna vecka och vår klubbdirektör Håkan Mild lyfter samarbetet med den engelska klubben:
– Utan att gå in på några detaljer i själva avtalet kan jag konstatera att det har varit en mycket bra dialog och förhandling. Watford har värnat om Pontus utveckling under åren han har varit hos dem och de önskar honom allt det bästa i framtiden. Vi i IFK Göteborg är väldigt glada över att den framtiden finns hos oss, säger Håkan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close