Ishockey

Blytunga värvningar till Frölundas damlag

Frölunda Hockey siktar på att ta sig till SDHL sp snabbt som möjligt.
Värvningarna inför nästa säsong går inte av för hackor.

Finländskan Michelle Karvinen beskrivs av Frölunda som “En av världens bästa damspelare”.
– Karvinen är en av världens bästa spelare, men inte bara – hon är en otrolig människa och ledare också, säger damlagets sportchef Kim Martin.
Visserligen 32 år och levererar fortfarande på allra högsta nivå och öser in poäng oavsett lag eller liga. Under fem säsonger i Luleå noterades hon för 314 poäng (141 mål/173 assist) på 152 matcher – ett snitt på 2,07 poäng per match.
I division 1 och i Malmö Redhawks förra säsongen, 47 poäng (26 mål/21 assist) på tio matcher och ett snitt på otroliga 4,7 poäng per match.
– Vi är väldigt glada att vi knutit Karvinen till oss. Såklart är Michelle en skicklig spelare, men kommer även att bli en viktig ledare och förebild i Frölunda, säger damcoachen Erika Holst.
Michelle Karvinen har skrivit på för en säsong, till våren 2023.

Ny i laget är även den meriterade och rutinerade norskan Andrea Dalen.
– Andrea blir en viktig del i vårt lagbygge, en skicklig spelare med väldigt bra karaktär och arbetsmoral, beskriver Frölunda-tränaren Erika Holst det senaste nyförvärvet.
Andrea Dalen har gjort en lång resa till Göteborg och Frölunda HC. Från Norge och via Linköping drog hon till college-spel i USA, University of North Dakota. Efter fyra säsonger var hon tillbaka i Sverige, Djurgården, och hon kommer närmast från Linköping. 2017 vann 29-åriga Dalen SM-guld med Djurgården.
– En ledande och spelskicklig spelare som gjort många säsonger i SDHL, säger sportchef Kim Martin.
Andrea Dalen har skrivit på för en säsong, till våren 2023.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close