Handboll

Önnered plockar in dansk målvakt

Danske målvakten Frederik Torp ansluter är klar för Önnered.
Kontraktet sträcker sig två säsonger framöver för Torp som bildar målvaktspar med Sebastian ”Bassen” Abrahamsson.

Klubben informerar:
27-åringen som startade karriären i Aalborg kombinerade länge både handboll och fotboll på hög nivå i båda sporterna – med fokus att stoppa bollen från nätrassel i ena till att trycka dit den i andra. På handbollsplan har Torp vaktat kassen i Fredrikshavn, vidare till Randers HH innan han pausade handbollen och satsade på fotboll i något år, fram tills den gångna säsongen när det blev comeback för mellan stolparna. Denna gång för danska Vendsyssel.
Nu är det handboll som gäller igen för dansken som gör sig redo för sin första säsong i svenska högstaligan.

— Jag valde Önnered då jag ville till en ny utmaning och en klubb där jag känner att jag kan utvecklas riktigt mycket, både som person och målvakt. Samtidigt är det en klubb med ambitioner och en fet setup, dessutom så ser jag fram emot att bli en del av en spännande trupp.

— I Frederik får vi en bra skolad målvakt som med sin storlek och räckvidd kommer göra att vi får en riktigt stark målvaktstrio. Hans vilja att ta utvecklas och ta ytterliga kliv med sin handboll passar bra in i den kulturen vi vill ha i A-laget, säger herrarnas elitansvarige Christoffer Persson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close