Handboll

Mycket nytt in i BK Heid

BK Heid klarade kontraktet efter kval mot Aranäs.
Nu har laget fått in flera nya pjäser.

Linjespelaren Amanda Vinelund ansluter från Märstaklubben Skånela. Hon kommer ursprungligen från Vallentuna HK men har från tidig ålder fostrats i Skånela IF. Under sina säsonger i Märstaklubben har hon spelat både SHE och damallsvenk handboll.

Tränare Magnus Ferdinandsson om tillskottet
– Amanda är en bra 2 vägs spelare, i försvarsspelet kommer hon att vara nyttig med sin fysik, rutin och attityd. Offensivt kommer hon tillföra mycket med sin styrka och spelförståelse. Ser väldigt mycket fram emot att jobba med Amanda kommande säsong.
Amanda om att flytta till Göteborg och BK Heid:
– Det skall bli roligt och inspirerande att representera BK Heid kommande säsonger. Jag ser fram emot en flytt till Göteborg och BK Heid där jag får en bra möjlighet att ta nästa steg i min utveckling. Heid har en spännande tid framför sig som jag vill vara en del av.

Sanna Andreasson 27 år får Heidhallen som arbetsplats kommande säsonger. Sanna är en snabb, fysisk spelare som gillar att utmana på sin vänsterkant. Hennes fysik kommer också väl till pass då hon även kan spela 2:a i försvaret. Sanna har tidigare spelat i klubbar som Alingsås, Aranäs och Kungälvs HK.
Tränare Magnus Ferdinandsson om den glada nyheten
– Sanna är en spelare som jag känner mycket väl då jag tränat henne tidigare under flera säsonger. Fysisk och tuff i försvarspelet, snabb kontringspelare samt bra verktygslåda i sitt läge.Det skall bli riktigt kul att få jobba med Sanna igen här i BK Heid.
Sanna Andreasson om sin nya klubbadress
– Det skall bli riktigt kul och stimulerande att tillhöra BK Heid. Jag känner att detta ligger helt rätt i tiden och jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas i denna miljön.

Vanja Andersson 19 år är en oerhört talangfull M9:a som det kommer bli kul att följa i den röda tröjan. Vanja kommer ursprungligen från Borlänge och har Gustafs GOIF som moderklubb. Hon har också representerat Borlänge HK innan hon flyttade ner till Göteborg och Kärra HF. I Kärra HF har hon spelat både Allsvensk handboll och SHE handboll. Vanja har också 22 U landskamper på sitt CV.
Tränare Magnus Ferdinandsson om nyförvärvet:
– Vanja har väldigt fina egenskaper som vi vill fortsätta att förädla. Hon är en spelare som har förmågan och kunnandet att både ta sina egna lägen och sätta sina kollegor i fina avslutslägen. Vi är oerhört stolta och glada att Vanja vill fortsätta sin handbollsresa här hos oss i BK Heid.
Vanja om flytten över älven:
– Det skall bli fantastiskt roligt och spännande att få tillhöra BK Heid. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och vet att jag kommer ta ytterligare kliv i min utveckling i denna miljön.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close