Helgens spelspaning

Spelspaningen: GAIS och KFC med bra chanser

Ingen handboll i helgen att luta sig mot, så det blir bonnafotboll för hela slanten.

I Ettan södra är det tveklöst GAIS som har imponerat mest på mig.
Trots torsken mot Ängelholm senast.
Jag har hela tiden sagt att GAIS öde i denna serie handlar om hur man hanterar motgångarna som till och från kommer. På hemmaplan mot ett lag som haft problem med det mesta borde man ha mycket goda möjligheter att studsa tillbaka.
Torn är ingen brödgäng på så sätt, men GAIS borta är en “inspirationsmatch” mot ett lag de aldrig mött på enstior arena de aldrig spelat.
Räkna med att GAIS dominerar matchbilden totalt. Och skulle Torn hamna i underläge och lyfta upp – då borde de bli straffade. I Torns budget har de knappast räknat in några poäng i denna match. De har “viktigare” fighter för att kunna säkra sitt kontrakt.
Mitt spel: GAIS -1,5 till 1,86. De måste alltså vinna med två bollar.

Jag kombinerar det med ett spel i den södra division två-serien.
Kristianstad FC har uppåtgående formkurva och borde allt ha vunnit senast mot Eslöv, men hamnade i underläge i omgångar och Eslöv är inte så tokigt alls.
Nu ställs KFC mot Balkan på hemmaplan och även om gästerna inte alls blir något strykgäng i serien menar jag att Kristianstad är ett bättre lag. Dubbla pengarna på raka segern är bra.
Inte minst med tanke på att Balkan i denna match saknar två viktiga kuggar; Albin Asklund och framför allt Johannes Hedén Hultgren.

Dubbeln:
GAIS -1,5 – 1,86
Kristianstad FC att vinna – 1,97
Odds: 3,66

Vill man krydda ytterligare rekommenderar jag spel på Ljungskile borta mot darriga Åtvidaberg.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close