Fotboll

Häcken satsar på 17-årig talang

Lisa Löwing, 17, gör flytten från Göteborgs DFF till Häcken.
Kontraktet är skrivet på två år.

U-landslagsspelaren Löwing blir klubbens nya påläggskalv. Hon startade sin fotbollskarriär på Hisingen i Torslanda IK och spelade pojklagsfotboll fram till 2020 när hon gick till Göteborgs DFF, som är hemmahörande i damernas Division 1.
Löwing har under året belönats med en landslagsplats och gjorde under 2021 två landskamper med 04-landslaget och en med 03-landslaget.

Lisa Löwing:
– Det känns jättebra, väldigt roligt och jag tror att det här kommer utveckla mig mycket. Jag har bra koll på BK Häcken sedan tidigare och sett många av matcherna. Det känns lite nervöst, men ska bli spännande att se och lära av spelarna i laget, säger Löwing och kommenterar sig själv som spelare:
– Jag är snabb och jag tänker spelet väldigt mycket.

Martin Ericsson:
– Lisa är en väldigt talangfull spelare som vi följt under en längre tid. Det är en spelskicklig och snabb mittback som vi tror kan bli riktigt bra. Vi kommer att ge henne den tid och de förutsättningarna hon behöver för att utvecklas här i BK Häcken och det kommer bli spännande att se hennes fortsatta utveckling.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close