Fotboll

Blackstenius satsar vidare utomlands

Stina Blackstenius väljer att lämna Hisingen efter succéåret i BK Häcken. Nästa klubbadress är utanför rikets gränser.
– Jag ser klubben bara växa under de kommande åren, så det är absolut inte omöjligt att jag någon gång kommer tillbaka till klubben, säger Blackstenius.

17 mål och 8 assist på 21 matcher blev det i OBOS Damallsvenskan för skyttedrottningen. Totalt har anfallaren gjort 30 mål och 11 assist på 37 matcher i den gulsvarta tröjan.
– Det har varit en bra säsong. Sedan hade jag ljugit om jag inte sagt att jag är missnöjd över att vi kom på en andraplats i stället för att vinna SM-guld men det saknades några procent och Rosengård hade en väldigt stark säsong. Jag har känt en väldigt stor trygghet i Häcken och har verkligen tyckt om miljön och den tryggheten har gett mig mycket. Jag är väldigt glad över den utveckling som har varit och känner att jag har kunnat ta steg som fotbollsspelare och kanske inte bara som fotbollsspelare utan jag vill försöka vara en ledare också, säger Stina Blackstenius.

Häcken skriver:
“Efter att ha lett BK Häcken till klubbens första titel på damsidan, guldet i Svenska Cupen, och till ett historiskt Champions League-gruppspel, har hon bestämt sig för att tacka nej till erbjudandet om förlängning och fortsätta karriären utomlands.”
– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva lämna klubben och laget men jag känner också att jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det. Att komma till en ny utmaning, en annan typ av utmaning. Det är blandade känslor så klart men det känns väldigt tråkigt att lämna allting som har med Göteborg och Häcken att göra, säger hon.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close