.

Sportstaden Göteborg

Många som arbetar i Göteborg bor faktiskt på en annan ort. Du är kanske rent av en av dessa personer som är vana att veckopendla hem till familj och vänner när arbetsveckan är slut. Men vad skall du göra under arbetsveckan? Det är oerhört viktigt för din personliga trivsel att inte allt handlar om arbete. Sveriges andra stad Göteborg är ett Mecka för dig som älskar allehanda sport. Staden förknippas traditionellt med fotboll. Men den klassiska sport stad erbjuder mycket mer än bara fotboll. Oavsett om du vill utöva sport eller vara åskådare så är möjligheterna många i charmiga Göteborg. I denna artikel granskar vi närmare vad Västkustens pärla kan erbjuda dig som både utövare och åskådare av sport. 

Upplev klassiska IFK Göteborg 

Göteborg är en perfekt stad för dig som älskar att titta på fotboll. Den klassiska fotbollsklubben IFK Göteborg är stadens stolthet. Klubben som kallas för ”Änglarna” håller till på den klassiska arenan Gamla Ullevi. Här kan du uppleva många spännande matcher inom både Allsvenskan och matcher mot utländska klubblag. För att förstå Göteborg så skall man uppleva dess hjärta – Blåvitt klubben IFK Göteborg.

Ishockey magi med Frölunda  HC

Om du gillar ishockey så kan du heja på hemmalaget Frölunda. Klubben spelar i Svenska Hockeyligan och 2017 blev Frölunda utsett till Europas bästa lag. Vid sidan av utmärkta svenska spelare så har klubben också värvat talanger från bland andra Finland, Kanada och USA. Du kan med andra ord lugnt förvänta dig ishockey när den är som allra bäst på hemmaarenan Scandinavium. 

Göteborg Horse Show

Göteborg Horse Show bör alla uppleva någon gång. Det är en internationell prestigefull hästtävling som anordnats sedan 1977. Den har lockat flera miljoner besökare under årens lopp. Idén bakom tävlingen kom från göteborgaren och tidigare Volvo chefen Pehr G. Gyllenhammar. Även om man inte är en inbiten häst fan så är det svårt att inte bli påverkad av den härliga stämningen och spänningen kring tävlingen. Deltagarna tävlar i olika hästgrenar som hästhoppning, dressyr och körning. 

Göteborg Basketball Festival

Om du kombinerar sport och ungdom så får du till exempel Göteborg Basketball Festival. Detta är en av Europas största ungdomsbasketturneringar. Turneringen äger rum varje år och har funnits sedan 1979. Fyra intensiva dagar och flera tusen deltagare gör denna basket evenemang till en riktigt underhållande festival som bör upplevas. Lag från omkring 20 olika länder har deltagit i denna populära turnering.

Motionera i Göteborg

I sportstaden Göteborg så gillar man att hålla sig i form. Motion är bra för både kropp och knopp. Ta en springtur i den vackra Slottsskogen. Om du inte vill springa så kan du alltid ta en cykeltur genom stadens många cykelleder. När det blir kyligare så kan du alltid flytta in i någon av stadens otaliga fitness centers. Att hålla sig aktiv motverkar till exempel depression under de mörka vintermånaderna. 

Segling, simning och annan vattensport 

Göteborg har präglats av den vackra skärgården och närheten till havet. Under vår och sommar så finns det utmärkta möjligheter till segling och utforska den vackra västkusten. Från Göteborg så kan man också segla till våra grannländer Norge och Danmark. Simning är både roligt och riktigt bra för hälsan. Anledningen är att du använder riktigt många muskelgrupper samtidigt. Det finns flera utmärkta simhallar i staden. Vatten handlar inte enbart om segling eller motion. Du kan exempelvis spela vatten volleyboll, vilket är både roligt och socialt givande. 

Utöva sport i en förening

Staden Göteborg har ett rikt föreningsliv för dig som gillar att utöva sport. Du kan exempelvis börja spela fotboll i ett föreningslag. Om fotboll inte är din grej så kan du till exempel spela ishockey, basket eller handboll. Kanske är tennis eller bandy något för dig. Oavsett dina preferenser så är det viktigt att hålla sig i form. Medlemskapet i föreningsklubben ger dig också chansen att utöka ditt sociala kontaktnät. Du blir i bättre form samtidigt som du blir en del av en gemenskap som kan leda till vänskap.

Spela golf i Göteborg

Golf passar bra för dig som söker en lugnare form av sport och hobbyaktivitet. Det finns en rad olika golfklubbar och banor i Göteborgsområdet. ¨Till exempel så räknas Hills Golf & Sports Club bland Sveriges allra bästa golfbanor. Stadens Golfbanor är utspridda bland skogar, sjöar, skärgård, hav och öppna marker. När du spelar golf i Göteborg så kan du samtidigt njuta av västkustens vackra och varierande natur. Till exempel så ligger Orust Golfklubb på ön Orust mitt ute i den vackra skärgården. Innan man börjar spela golf så skall man undersöka regler kring medlemskap i respektive klubbar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close