.Övriga sporter

Dags för avgörandet av Scandinavian Invitation

Henrik Stenson har jaktläge inför avgörandet av Europatourtävlingen i Göteborg. Sydafrikanen Erik Van Rooyen leder inför sista rundan, men där bakom är det många som jagar.

Under söndagen är det dags för avgörandet av Scandinavian Invitation. Göteborg bjuder på strålande väder dagen till ära och en spännande tävling väntar på Hills golf & sports club.

Henrik Stenson ligger bäst till av svenskarna, på en delad femteplats. Han skaffade sig ett gyllene läge inför helgen när han gick runt på 62 slag under fredagen och gick till -9.

Lördagens tredje runda var både ris och ros. Första nio bjöd på värsta tänkbara starten med en dubbelbogey direkt på första hålet. Det blev även en bogey på hål sex. De avslutande nio hålen kunde han rycka upp sig och hämta in en del med tre birdes.

– Jag är nöjd med upphämtningen. Har fortfarande en viss chans när vi går in på avslutningen, det får jag ta med den start jag hade i dag, sa Henrik Stenson till Viasat efter lördagens runda.

Han ligger på totalt -10 och är tre slag bakom ledande Erik Van Rooyen inför sista rundan. Men det är tätt i toppen och många om det. Det är totalt nio spelare inom tre slag och allt kan hända.

– Jag behöver göra några extra birdes, sa Stenson till Viasat.

Han slår ut 12.26 och går tillsammans med belgaren Thomas Detry som ligger på -9. Ledarbollen med Erik Van Rooyen och Wade Ormsby startar 13.06.

Bästa svenskar bakom Stenson är Joakim Lagergren och Niklas Lemake som båda ligger på -7 inför söndagen.

Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close