HandbollNyheter

Adam Blanche klar för Sävehof

När det stod klart att Hammarby åkte ur Handbollsligan har flera klubbar varit sugna på att locka till sig linjespelaren Adam Blanche.
Till slut var det Sävehof som fick hans underskrift på ett papper.

I ett PM skriver Sävehof:
“Han har kopplats ihop med både IFK Ystad och IFK Kristianstad men när Sävehof kom med ett kontraktsförslag var valet självklart, vem kan tacka nej till västkusten, salta hav, avenyn och fullt med goa gubbar.
Adam har varit Handbollsligans näst bästa linjespelare med 92 mål och en av spelarna som har visat att -00 talets första årgång kommer att vara något att räkna med i svensk handboll lång tid framöver. ”
Kontraktet är på två år. Även i U-landslaget är Adam en kraft att räkna med, 31 mål på 14 matcher ger ett snitt på 2,21. Sävehof är både glada och väldigt stolta att Adam valde Sävehof som nästa klubb att representera i Handbollsligan.”

– Det känns jätteroligt att få fortsätta min handbollsutbildning i IK Sävehof. IKS är en stabil och ambitiös förening och många i laget är unga och har stor utvecklingspotential, vilket jag tror kommer att gynna min egen utveckling. Jag ser fram emot att få bidra med allt jag kan för att laget ska nå så långt som möjligt, säger Adam Blanche.

– Adam är en ung bra kille som har fått mycket speltid i Hammarby, samt tagit stora kliv under säsongen. Vi tror att Adam som tvåvägsspelare kan hjälpa Sävehof att ta ny mark och fortsätta det lagbygge och resa vi önskar. Adam har visat att han kan både spela försvar och anfall, sen vet vi att han vill detta fullt ut. Ska bli riktigt kul att se Adam i Sävehoftröjan nästa år, säger Anders Eliasson.

600 motionärer kommer också att ta sig an de slingrande stigarna, de tuffa backarna och den vackra cyklingen på Lidingö. En att hålla utkik efter i spåret är tripple OS-guldmedaljören i skridsko, Tomas Gustafson. En annan är Carina Hammarstrand som genomför alla distanser i En Svensk Klassiker varje år. Lidingöloppet MTBs två bloggare Kristina Larsson och Carl Haglund är med och cyklar. Kristina startar i tävlingsklass och Carl i motionsklassen.

Det står nu klart att Lidingöloppet MTB kommer fortsätta minst tre år till då arrangören och Lidingö stad skrivit på ett nytt avtal.

– Det är otroligt roligt att vi tillsammans med Lidingö stad kan fortsätta utveckla Lidingöloppet MTB mot att bli vårens största cykelfest, säger Ninna Engberg.

Start och mål sker på Lidingövallen lördag 4 maj.

Starttider Lidingöloppet MTB 63 km
kl 12.02 Herrar Elit
kl 12.09 Damer Elit

Första målgång Lidingöloppet MTB 63 km
kl 14.00-14.05 Herrar
kl 14.20-14.30 Damer

Banrekorden sattes 2017 och innehas av Emil Lindgren 02:00:05 och Jennie Stenerhag 02:17:37.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close