.Fotboll

​Första matchen på Gamla Ullevi blir den 10 maj

Efter tisdagens planinspektion bedömde Svenska Fotbollförbundets representanter att Gamla Ullevis gräsplan är godkänd och säker för spel. Efter en samlad bedömning har Got Event tagit beslut att första matchen blir den 10 maj.

– Det känns skönt att få besked om att planen nu klarar minimikraven och är godkänd för spel. Det täta matchprogrammet framöver och det faktum att planen fortfarande har några svaga områden gör att vi beslutat flytta fram första speldatum till den 10 maj och matchen mellan GAIS och IK Frej, säger Got Events evenemangschef Anders Albertsson.
Och fortsätter:
– Fyra matcher behöver flyttas och vi har informerat berörda föreningar för att ge dem en rimlig framförhållning inför kommande matcher. Vi ger nu planen bästa förutsättningar att etablera sig ordentligt och minskar risken att behöva flytta matcher längre fram under säsongen.

Matcher som flyttas:

Fredag 26/4, ÖIS – Västerås
Flyttas till: Ullevi

Måndag 29/4, IFK Göteborg – AIK
Flyttas till: Ullevi

Onsdag 1/5, Kopparbergs/Göteborgs FC – Kristianstad DFF
Flyttas till: Valhalla IP eller Ullevi

Söndag 5/5, GAIS – Jönköping Södra IF
Flyttas till: Ullevi

Relaterade artiklar

Back to top button
Close