.HandbollNyheter

Hamed kan ta Önnered till första semifinalen sedan 2007 – får ändå inte fortsätta i klubben

Önnereds damer går just nu en tight och tät kvartsfinalserie mot LUGI och har goda möjligheter att kvalificera sig för semifinal för första gången sedan 2007.
Framtiden ser spännande ut för laget, men för den hyllade tränaren Hamed Khazrai kom det oväntade beskedet att han inte skulle få sitt kontrakt förlängt bara dagar innan slutspelet.
– Jag är uppriktigt ledsen över att det blivit så här, säger Hamed.

De två första kvartsfinalerna mellan Önnered och LUGI har varit jämna och spännande. Den första vann skånskorna efter shoot out och den andra sprang Önnered hem. Under fredagskvällen möts lagen ånyo i Lund.
Vad gjorde att ni kunde vinna match två på hemmaplan senast?
– Främst var det försvarsspelet som vi fick träff i. I den andra matchen fick vi dessutom mer målvaktsräddningar. Anfallsspelet blir också allt bättre och känslan är att vi har en bredare trupp än LUGI.

I LUGI är det färre spelare som tar ansvar – hur ser du på det i en matchserie där man möter varandra så intensivt?
– De har fler spetsspelare, som Melissa Petrén och Hannah Flodman och och när de väl är bra är de väääldigt bra. Det fungerar säkert i en säsong över 22 omgångar, men nu är det täta matcher och då kan det bli lite varannan match för dem.
– I första matchen hade Petrén och Flodman lekstuga mot oss, gjorde 14 mål tillsammans och fick skjuta mycket. Samtidigt missade de lika många avslut. Efter det har vi isolerat bort dem gick det bättre. Petrén är lite mer allsidig på nio meter och hittar in bra till sex meter. Flodman är en humörspelare som senast bara gjorde ett mål, på straff.
– Inför varje match är vi oerhört ödmjuka. Matchbilden kan se ut som helst, vi måste tro på oss själva, vara synkade och lita på varandra.

Vad arbetar du helst med – ett starkt och jämndugligt kollektiv eller två-tre stjärnor som lyfter resten av laget?
– Som tränare vill man ju ha båda delarna, men måste jag välja så vill jag ha ett homogent och kollektivt lag. Det är LAG som vinner matcher över tid.
Som i en matchserie?
– Precis.
Hur är läget i spelartruppen för dagen?
– Vi kommer med samma trupp som senast; alla är friska, krya och glada.
För Önnered är ett potentiellt semifinalspel, högst sannolikt mot Skuru, någonting som skulle smälla högt.
– 2007 är enda gången Önnereds damer nått så långt. Vi hade hemskt gärna vilja komma dit. Historiskt sett skulle det vara stort för föreningen.

Hamed Khazrai fick bara några dagar innan kvartsfinalserien drog igång beskedet från Önnered att det inte skulle bli någon fortsättning. Kontraktet på 2+1 år var två år gammalt och klubben tog beslutet att inte förlänga med ett tredje.
Först och främst – är du nöjd med säsongen för egen del?
– Njae, jag är inte nöjd utan hade hellre haft några fler poäng. Visst, det har varit kämpigt med skador, många nya spelare och så vidare. Men vi tog oss till slutspel som nykomlingar i fjol och stundtals fick vi ihop det bra den här säsongen. Men det handlar om andra aspekter för att få resultat. Vi slutade femma med 23 poäng vilket är helt okej resultat, men jag hade önskat fyra poäng till för att vara helt nöjd.
Ville du fortsätta som tränare?
– Ja, det är klart. Jag känner mig inte färdig med laget. Jag hade gärna fortsatt den hör resan för att utveckla laget ytterligare ett pinnhåll. De signalerna jag fått under vintern tydde på en fortsättning.
– Men, jag har full respekt för hur föreningen agerar. De vill väl ha bästa tänkbara alternativ för föreningen. Jag kanske hade brister i mitt sätt men är uppriktigt ledsen över att det blivit så här.
Är du förvånad över Önnereds beslut?
– Ja, det är klart. Dialogen mellan mig och respektive ansvarig i klubben bör ha vart bättre. Men jag har ingen insyn kring vad som har hänt på vägen. Det kanske har dykt upp ett bättre alternativ? Jag önskar bara att de hade kunnat säga det tidigare och inte på det här viset; fyra dagar innan ett slutspel… Jag har inte fått någon klar motivering till varför de inte ville förlänga.
Kommer du fortsätta att vara Ungdomsansvarig i föreningen?
– Ja, jag kommer att vara kvar där tills vidare. Jag gillar ju Önnereds IF och känslan är att jag flyttat fram positionerna där. Men med tanke på det som hänt får jag vara öppen för nya förslag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close