.NyheterÖvriga sporter

Svenska Mästerskapen i Roller Derby anordnas i Göteborg 6-7 april

För första gången någonsin arrangeras SM i Göteborg av de tre lokala Roller Derby föreningarna Västsvenska Roller Derby Sällskapet, Gothenburg Roller Derby och Dock City Rollers i samarbete med Svenska Skridskoförbundet.

Tidigare har Roller Derby varit en del av SM-veckan Sommar men i år ska sporten stå på egna ben och mästerskapsturneringen kommer gå av stapeln i Angered Arena 6-7 april.

Sex svenska lag, från norr till söder, ska vara med och göra upp om medaljerna och det kommer bjudas på Roller Derby på högsta svenska nivå.

Fakta: Roller Derby är en kontaktsport som utövas av två lag på rullskridskor runt en oval bana. Spelet är snabbt, fysiskt och defensivt och offensivt på samma gång. Roller Derby har profilerat sig som en sport där kvinnor är normen och som är inkluderande för transpersoner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close