.FotbollNyheter

Lindome GIF vässar knivarna för division ett

Sakta men säkert med samma metoder som tidigare.
Lindome GIF gör sig redo för en säsong i division ett genom att bygga vidare på en stabil grund.
– Vi bygger vår framgång på kollektivt ansvarstagande, säger tränare Johan Mattsson.

Låt oss inleda direkt med en spaning.
Nykomlingarna i division ett södra 2018 dömdes alla ut som bottenlag innan säsongen. Men efter sista omgången slutade såväl Lund, Torn, Tvååker och Eskilsminne på övre halvan. Bara Grebbestad åkte ur, med knapp marginal.
Bara en sådan detalj kan leda till slutsatsen att Lindome, som övertygande seriesegrare, borde duga gott i årets serie.
– Vi sa det redan ifjor att 2018 års trupp hade klarat sig väl i division ett. I år tycker jag att vi är snäppet starkare. Vi har fått behålla större delen av stommen och jag ser kontinuitet som ett framgångsrecept.

Finns det risk att Lindome kan smyga under radarn och underskattas av andra lag?
– Kanske. Fotbollsmässigt kommer vi säkert att visa redan efter några omgångar vad vi kan. Men det är bara tuffa matcher i den här serien. Vi inleder mot Ljungskile, Utsikten och Oddevold i de tre första omgångarna vilket blir väldigt tufft – så vi måste vara väldigt ödmjuka inför de uppgifterna.
In i truppen har Johan Jarnvik (Onsala), Hampus Dahlqvist (Ljungskile) Wilmer Melander (Sävedalen) och Rasmus Tengfjord (Sävedalen) kommit.
Är du nöjd med IN- och UT-listan?
– Ja. Alla de fyra går in väl i gruppen, både som människor i allmänhet och som fotbollsspelare. Ingen av dem höjder sig individuellt även de andra, men de höjer spelet överlag. Vi har inte byggt framgång på spetskunskaper hos spelare. Vi bygger vår framgång på kollektivt ansvarstagande
– Jag har ihop med mina ledarkollegor valt ut nyförvärven tillsammans med Dan Eliasson, klubbens manager. Två av grabbarna hat jag haft som tränare i ÖIS.

Hur kommer det påverka fotbollskulturen i lindome när ni ska ta emot gamla storheter som Landskrona BoIS och Åtvidaberg och så vidare?
– Vi får säkert kraft av att spela i division ett, men Lindome kommer förbli en förening som jobbar långsiktigt. Det kommer inte att bli så omvälvande justeringar. Man tar det som en extra krydda och måttar på med samma jobb som vanligt.
– Det blir inte så att v byter spelsystem och tänker om. Justerar vi vissa saker i vårat spel handlar mest om oss själva snarare än att anpassa sig.

Är det för tidigt att snacka målsättningar?
– Resultatmässigt gör vi aldrig det. Istället pratar vi om prestationer och hur vi vill spela fotboll.
Men säg så här då – är det rimligt att tro att ni kan bli ett topp fem-lag?
– Ja, det kan vi bli.
Till helgen väntar träningsmatch mot GAIS.
Vad vill du se då?
– Jag när nyfiken på att se hur vi mäter oss mot ett lag som har högre tempo i sig och mer individuell skicklighet. Hur ska vårat kollektiv hantera det, avslutar säger Johan Mattsson.’

Lindome klarar sig kvar: 1,25
Lindome att sluta topp 8: 2,50
Lindome att sluta topp 5: 5,00

Relaterade artiklar

Back to top button
Close