.FotbollNyheter

Marcus Jodin ny klubbchef i Häcken

BK Häcken har gjort klart med en ny klubbchef. Marcus Jodin återvänder till Bollklubben efter tre år som marknadschef i Gårda Johan-koncernen.
– Vi ska jaga medaljer varje år men minst lika viktigt är jobbet för att befästa och utveckla BK Häcken som en stark samhällsspelare och en viktig kraft på Hisingen, säger BK Häckens nye klubbchef.

Marcus Jodin var marknadschef i BK Häcken 2009–2016 och tar nu steget tillbaka till gulsvart för att leda föreningen mot nya framgångar.

– Jag tror på fotbollen som en enorm kraft – ett internationellt språk – och där är BK Häcken en förening i absolut framkant. Vi samlar världens ungdomar i Göteborg varje sommar, vi är tillhörigheten för många barn här på Hisingen som lär sig att slå sin första bredsida, vi är gemenskap på en match på Bravida Arena efter en tung arbetsvecka. Att arbeta i den här föreningen är att göra skillnad, säger Marcus Jodin.

Tiden ifrån föreningen har gett perspektiv och personlig utveckling, både som människa och ledare. Samtidigt har han saknat nerven det innebär att arbeta i en idrottsförening, pulstopparna vid matcher och den starka laganda som är grunden i verksamheten.

– BK Häcken är en unik förening som går sin egen väg och det har skapat en enormt bred verksamhet. Självklart är sportsliga framgångar en oerhört viktig fråga och vi ska jobba med publik- och sponsorutveckling hela tiden men det finns mängder av viktiga frågor, inte minst arbetet med Gothia Cup för att säkra positionen som världsledande ungdomsturnering i allt tuffare globala tider. Jag ser även en enormt spännande satsning på flick- och damfotboll där jag är övertygad om att vi i framtiden ser två gulsvartrandiga lag i de högsta fotbollsserierna, säger Marcus Jodin.

Rekryteringsprocessen har pågått sedan början av oktober och styrelseordförande Anders Billström är stolt och glad över att i dag kunna presentera föreningens nye klubbchef.

– Det är en rekrytering på ”Häcken-vis”, som andas såväl kontinuitet som förnyelse. Marcus har en stark föreningskänsla och ett bra kontaktnät med både supportrar, medlemmar och partners genom sin historia i klubben. Han har stor erfarenhet av marknads- och HR-frågor och kommer in med ett modernt ledarskap där han vill skapa förutsättningar för att få andra att växa, säger Anders Billström.

Marcus Jodin tillträder tjänsten i början av april och efterträder då Dennis Andersson som varit BK Häckens klubbchef sedan 2008. Dennis fortsätter i rollen som generalsekreterare för Gothia Cup.

– Dennis har varit klubbchef under de tio åren där BK Häcken utvecklats på ett sätt som i mångt och mycket saknar motstycke i svensk fotboll. Han är en av de stora ledarna i idrotts-Sverige och jag har stor respekt för allt arbete som Dennis gjort. Jag är den första att säga att det är en stor utmaning att fylla kostymen men jag tar mig an den med stor energi och tilltro, säger Marcus Jodin.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close