.HandbollNyheter

Inför derbyt mellan Heid och Önnered: “Det har varit turbulent”

Tabelltian BK Heid tar under fredagen emot tabellsexan Önnereds HK. Ett västgöteborgskt derby som det bubblar en del känslor kring.
– Det är klart att det är lite hätsk stämning. Den här matchen är viktigare än de flesta andra, säger BK Heids nyckelspelare Towe Andersson.

Önnered har gått bra under de nio första omgångarna och ser ut som ett slutspelslag.
BK Heid däremot kämpar, som vanligt, i botten. Under EM-uppehållet har det dessutom hänt en del i truppen på ledarsidan. Huvudtränaren Camilla Hultgren Dahlberg fick lämna sitt uppdrag eftersom, som det skrevs i ett pressmeddelande, ”truppen och Camilla inte har samma uppfattning om hur laget ska utvecklas eller vad som behöver bli bättre”.
Nu har de assisterande tränarna Andreas Johansson och Annica Smidje tagit över.
– Det har varit turbulent och vi har den senaste tiden jobbat med att svetsa ihop gruppen. handbollsmässigt har vi inte ändrat så mycket.
Är ni nöjda med prestationerna och resultaten?
– Nej. Jag tror att alla i laget tycker att vi kan bättre än visat. Främst har vår lägstanivå varit för låg.
Du har fått ta mycket ansvar?
– Ja, men med tiden har allt fler klivit fram – vilket är roligt att se. Vi ska kunna spela på vår bredd och utmana på alla positioner.
Derby mot Önnered väntar på fredagskvällen.
– Det är klart att det är lite hätsk stämning. Den här matchen är viktigare än de flesta andra. Vi är väldigt hungriga på en seger och skulle vara nyttigt tabellmässigt, säger Towe Andersson.

Nordicbets odds:
Heid: 2,65
X. 7,55
Önnered: 1,68

Relaterade artiklar

Back to top button
Close