.Nyheter

Lotta Schelin klar för “Gemenskapen”

Lotta Schelin blir ambassadör för Frölunda HC:s CSR-program Gemenskapen.
Hon avslutade svensk damfotbolls mest framgångsrika karriär någonsin under sensommaren och hyllades mäktigt på fotbollsgalan i Globen i november.

Under onsdagen skrev Lotta Schelin på för Frölunda HC, men inte som spelare utan som ambassadör för klubbens samhällsengagerande program Gemenskapen.
– Det här känns som perfekta grejen för mig. Klockrent och kul att få arbeta med något jag är intresserad av. Det skall bli en skitkul resa och jag hoppas kunna bidra med en del som jag har med mig från Lyon, säger 34-årige Schelin, men medger att hon blev förvånad när Frölunda hörde av sig:
– Hockey? Tanken slog mig. Men när jag fick klart för mig vad det handlar om tvekade jag inte. Det här är en möjlighet för mig att knyta an till något inom Göteborgsområdet och en bra start in i arbetslivet.
Frölunda HC:s CSR-program Gemenskapen rymmer ett flertal projekt med tyngdpunkt på barn- och ungdomar i regionen och Göteborg.
Populära Åttans spårvagn har varit igång i några år och syftar till att lära förstaklassare i Angered och Tynnered att åka skridskor och få en relation till idrott på is. Frölunda HC står för instruktörer och utrustning (skridskor och hjälm).

Gemenskapens läktare är ytterligare ett skolprojekt, men med en annan inriktning. Frölunda Indians spelare besöker under säsongen fyra skolor, 600 elever, och berättar om Jag tar ansvar. Ett internprojekt som handlar om värderingar, attityder och relationer – hur en Frölunda-karaktär skall vara och uppfattas helt enkelt. Projektet kommer att breddas under våren och nå fler skolor och elever.
Regionsarbetet har under många år varit ett prioriterat område och handlar om att Frölunda HC delar med sig av verksamhetens filosofi, inriktning och metoder. Projektet vänder sig till alla regionens 42 klubbar och bygger på ett 20-tal Clinics med olika teman varje säsong. Inför den här säsongen utökades regionsprojektet med en ledar-Academy – 21 ledare kommer under 18 månader att utbildas enligt Frölundas ledarmodell.
– Lotta är en förbild och hon skall hjälpa oss med vårt arbete med barn- och ungdomar, säger Frölundas kommersielle chef Åsa Nathell.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close